Citrónové kura s olivami

Doba prípravy 15 minútEnergia: 490 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 490 kcal

Suroviny na Citrónové kura s olivami (rozpočet na 4 porcie):

200 g ryže (parboiled), 1 viazanička mladej cibuľky, 600 g kuracích prsíčok, 2 PL olivového oleja, 2 citróny, 1 chilli paprička, 1 PL medu, čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 100 ml suchého vína, 75 g zelených olív bez kôstok
Citrónové kura s olivami

Postup:

Cibuľku pokrájame na kolieska a opečieme spolu s kuracími prsíčkami na oleji. Citrón ošúpeme a pokrájame na kúsky. Chilli papričku a cesnak očistíme a pokrájame na kolieska. Všetko pridáme k mäsu a asi 10 minút dusíme. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme víno a olivy. Zohrejeme. Podávame s ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach