Kuracia shawarma

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Kuracia shawarma – suroviny:

650 – 700 g kuracieho mäsa bez kože (stehná alebo prsia), 1 hrnček bieleho jogurtu, 1/4 hrnčeka octu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli, 2 struky kardamomu, 1 lyžička nového korenia, 1 citrón

Na omáčku: 1 hrnček sezamovej pasty tahini, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 hrnčeka citrónovej šťavy, 2 lyžice jogurtu,

Na plnku: tenké plátoky uhorky, tenké plátky cibule, 1/2 lyžičky korenia sumach, tenké plátky paradajok, 1/2 hrnčeka čerstvej petržlenovej vňate, 8 malých alebo 4 veľké pita chleby

Postup:

Všetky ingrediencie okrem mäsa zmiešajte na marinádu (okrem surovín na omáčku a plnku). Ak je marináda trochu suchá, pridajte olivový olej. Pridajte kurča nakrájané na kúsky, prikryte a v chladničke nechajte odležať  najmenej 8 hodín, najlepšie cez noc. Vo veľkom hrnci varte kurča pri miernej teplote 45 minút, kým je uvarené. Dbajte na to, aby sa nerozvarilo. Ak je kurča trochu suché, pridajte počas varenia niekoľko lyžíc vody. Kým sa kurča varí, pripravte omáčku.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňací pilaf po saudsko-arabsky

60 minútSuroviny na Jahňací pilaf po saudsko-arabsky 250 g ryže, 300 g jahňacieho mäsa, 100 g kuracej pečene, 4 mrkvy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1… Čítaj ďaľej

Zmiešajte všetky prísady na omáčku a dobre premiešajte. Odložte. Cibuľu, paradajky a uhorky posypte sumachom. Dobre premiešajte. Keď je kurča hotové, môžete ho narezať, nakrájať na plátky alebo ponechať väčšie kúsky. Dajte na chlieb kurča, aby pokrylo 1/4 bochníka. Pridajte zeleninu a zalejte omáčkou. Zrolujte. Menšie pita chleby naplňte dovnútra.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach