60 minút
Suroviny na Jahňací pilaf po saudsko-arabsky
250 g ryže, 300 g jahňacieho mäsa, 100 g kuracej pečene, 4 mrkvy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička saturejky, ¼ lyžičky čerstvej mäty, 1 l mäsového vývaru, olej, soľ
Postup:
Na oleji opražte nakrájanú cibuľu, pridajte na kúsky nakrájané jahňacie mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu a poduste. Keď je mäso polomäkké, pridajte kuraciu pečeň a po 3 minútach prepláchnutú ryžu. Podlejte mäsovým vývarom, pridajte roztlačený cesnak, saturejku a mätu. Osoľte a nezakryté varte, až kým ryža zmäkne a tekutina sa odparí.
Mohlo by vás zaujímať
Podávať môžete s nakrájanými paradajkami a posypané petržlenovou vňaťou, nasekanými mandľami či píniovými orieškami.