Jahňací pilaf po saudsko-arabsky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Jahňací pilaf po saudsko-arabsky

250 g ryže, 300 g jahňacieho mäsa, 100 g kuracej pečene, 4 mrkvy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička saturejky, ¼ lyžičky čerstvej mäty, 1 l mäsového vývaru, olej, soľ

Postup:

Na oleji opražte nakrájanú cibuľu, pridajte na kúsky nakrájané jahňacie mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu a poduste. Keď je mäso polomäkké, pridajte kuraciu pečeň a po 3 minútach prepláchnutú ryžu. Podlejte mäsovým vývarom, pridajte roztlačený cesnak, saturejku a mätu. Osoľte a nezakryté varte, až kým ryža zmäkne a tekutina sa odparí.

Mohlo by vás zaujímať

pilaf s grilovaným lososom

Pilaf s grilovaným lososom cukinou a limetou

30 minútSuroviny na pilaf s grilovaným lososom cukinou a limetou:  350 g ryže Basmati, kokosový olej, 3 farebné cukiny, cibuľa, cesnak, 1 PL rímskej rasce, 2… Čítaj ďaľej

Podávať môžete s nakrájanými paradajkami a posypané petržlenovou vňaťou, nasekanými mandľami či píniovými orieškami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach