Šéfkuchárov šalát

Doba prípravy 15 minútEnergia: 331 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 331 kcal (1 357 kj), 18 g bielkovín, 12 g sacharidov, 25 g tukov,7 g nasýtených tukov, 45 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 587 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):

2 vykostené kuracie prsia bez kože, 3 šálky rímskeho alebo iného šalátu, 3 šálky mladých špenátových lístkov, 175 g chudej údenej šunky, pokrájanej na tenké rezančeky, 1 opečená žltá paprika, zbavená semien a pokrájaná pozdĺžne na tenké pásiky, 1 opečená oranžová paprika, zbavená semien a pokrájaná pozdĺžne na tenké pásiky, 18 čerešňových paradajok, prekrojených napoly, 90 g rozmrveného kozieho syra, 1/2 šálky extra panenského olivového oleja, 1/4 šálky balzamového octu, 1/4 lyžičky soli, 1 lyžička dijonskej horčice1 pretlačený strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky rozmrveného sušeného estragónu

Šéfkuchárov šalát

Postup:

V stredne veľkom kastróle a v mierne posolenej vode varíme na slabom ohni kuracie prsia asi 10 minút, kým nie sú mäkké. Kastról neprikrývame. Mäso vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Šalátové listy rovnomerne rozdelíme na taniere. Do stredu každého taniera dáme 1/2 šálky špenátu. Kuracinu pokrájame na dlhé tenké rezančeky, ktoré rozložíme na šalát spolu so šunkou, paprikou, paradajkami a syrom. V malej miske vyšľaháme olej, vínny ocot, horčicu, cesnak, estragón a soľ. Tento dressing podávame zvlášť.

Tip:

Šéfkuchárov šalát môže obsahovať rozmanité kombinácie mäsa, zeleniny a syra. Všetku alebo časť kuraciny aj šunku môžeme nahradiť chudou hovädzou roštenkou alebo morčacinou, takisto možno meniť použitú zeleninu, napríklad kolieska uhorky či reďkovky. Namiesto kozieho syra skúsime rozmrvený syr feta alebo kocky plesňového syra.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach