Aljašský losos s gréckou omáčkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na aljašský losos s gréckou omáčkou (rozpočet pre 4 osoby):

2 krabičky Aljašský losos, 100 g červená paprika, 5 ks vajec, 100g olivového oleja, 50 g zelených olív, 50 g čiernych olív, provensálske korenie, pažítka, petržlenová vňať, morská soľ, biele korenie, citrónová šťava

Aljašský losos s gréckou omáčkou

Postup:

Uvaríme vajcia natvrdo, rozsekáme ich nahrubo a v mise si pripravíme omáčku. Olivový olej si premiešame s olivami pokrájanými na plátky. Pridáme červenú papriku pokrájanou na rezančeky, jemne nakrájanú pažítku a zelenú petržlenovú vňať, pridáme provensálske korenie a šťavu z lososa, premiešame a nakoniec pridáme nahrubo posekané vajíčka. Na misu dáme kúsky Aljašského lososa a prelejeme gréckou omáčkou. Podávame ako studené predjedlo alebo aj ľahké jedlo s toastom alebo pečivom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach