Sardinková pochúťka je jednoduché ale aj rýchle jedlo, ktoré vás zasýti a doplní vášmu telo potrebné omega -3 mastné kyseliny 🙂
Sardinková pochúťka – suroviny:
1 sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji, primerané množstvo šalátových listov, 1 jarná cibuľka, 1 paradajka, 1 vajce, 1 plechovka plnených olív, citrón, olivový olej, soľ
Postup:
Všetku zeleninu najprv umyte, pripravte si plechovku sardiniek a nechajte ich odkvapkať. Do šalátovej misy natrhajte listy šalátu, pridajte nakrájanú paradajku, cibuľku a olivy. Uvarené vajce nakrájajte na plátky a pridajte do misy k zelenine. Akonáhle zmiešate všetky ingrediencie, pridajte štipku soli – samozrejme podľa chuti – a pokvapkajte olejom a dochuťte šťavou z polovice citróna. Na šalát naukladajte sardinky a môžete rovno servírovať. Sardinková pochúťka je hotová.
Mohlo by vás zaujímať
Šaláty so sardinkami alebo tuniakom je vhodné do jedálnička zaradiť nielen preto, že predstavujú ľahké jedlo, vďaka ktorému sa budete cítiť skvele, ale predovšetkým preto, že sú zdravé. Sardinky alebo tuniak patrí medzi potraviny s najvyšším obsahom omega -3 mastných kyselín. Tie majú blahodarné účinky na kardiovaskulárny systém, znižovanie nevhodného cholesterolu, znižovanie tlaku v artériách a celkovo pozitívne ovplyvňujú mozgovú činnosť. Tuniak v kombinácii s čerstvou zeleninou tak predstavuje plnohodnotný pokrm, ktorého prostredníctvom sa vášmu telu dostane vyvážený pomer bielkovín, tukov, vitamínov a minerálov.