Špaldové špenátové šúľance s bryndzou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

Cesto:1 kg zemiakov uvarených v šupke, 2 šálky špaldovej múky, 4 šálky čerstvého baby špenátu, 1 vajíčko, 3 strúčiky cesnaku
Na poliatie: 125 g bryndze, 1 šálka biely jogurt, mleté čierne korenie

Špaldové špenátové šúľance s bryndzou

Postup:

Uvarené zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Špenát si nakrájame na kúsky a sparíme na pare. Na pomúčenej kuchynskej doske si zmiešame (najlepšie rukami) zemiaky spolu s vajcom, cesnakom, špenátom, múkou a vypracujeme nelepivé cesto (múka je odhadom, prisypávajte dovtedy, dokiaľ vám nevznikne nelepivé cesto). Cesto si rozdelíme na 2 časti. Každú časť si vyvaľkáme na valec a odkrajujeme nožíkom 1 cm pásiky a vytvarujeme šúľanec. Šúľance varíme vo vriacej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch. V ďalšej miske si zmiešame bryndzu s jogurtom a so štipkou soli. Nakoniec bryndzu dochutíme čiernym korením a primiešame k šúľancom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach