SPÄŤ
Nátierky

Vynikajúca bryndzová nátierka

Od: Henrieta Karabova 24.5.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Recept je vytvorený samotným Thomasom, stretáva sa v ňom intenzívna aróma a napriek tomu pôsobí vyvážene a harmonicky. Sýte predjedlo, preto treba upozorniť hostí, aby jedli opatrne a zvýšilo im miesto v žalúdku aj na hlavný chod… 🙂 

Suroviny na 4 porcie:

 200 g bryndze, slanina alebo sušená šunka, 1 cibuľa, 100 g sušených paradajok v oleji, píniové semienka, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, čerstvá šalvia.

bryndzová nátierka

Postup:

Na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájanú slaninu alebo šunku a 3-4 minútky opekáme. Potom prisypeme píniové semienka, pretože pri vysokej teplote zhnednú. Ak sú sušené paradajky veľké, nakrájame ich na menšie kúsky a potom pridáme nasekanú šalviu a ešte minútku až dve opekáme za neustáleho premiešavania. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme do misiek alebo pohárikov bryndzu, dôležité je, aby nebola natlačená a ostali aj prázdne miesta. Na ňu potom naložíme opečenú zmes, ktorá sa premieša sama. Dozdobíme čerstvou šalviou.

womangalérie VŠETKY