Tvarohové palacinky sú moje obľúbené od detstva. Vyskúšajte tento recept!
Suroviny na viedenské tvarohové palacinky:
5 vajec, 1/4 lyžičky soli, 250 g hladkej múky, 1/2 l mlieka, 50+20 g masla, 250 g tvarohu, 1/8 l kyslej smotany, 50+10g práškového cukru, 100 g hrozienok, 1 lyžica strúhanky, 1/8 l smotany
Postup:
Z 2 vajec, soli, múky a mlieka upečieme na 50g masla palacinky. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, 50g cukru, 2 žĺtkami a hrozienkami. z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho spojíme s tvarohom. Palacinky naplníme, stočíme a prekrojíme na polovicu. Vhodnú formu vymastíme 20g masla a vysypeme strúhankou.
Mohlo by vás zaujímať
Poukladáme do nej naplnené palacinky. V smotane rozmiešame 1 vajce, 10g cukru a palacinky polejeme touto zmesou. Zapekáme v rúre pokiaľ smotana s vajcom nezačne tuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
1 porcia: 3685 kJ / 881 kcal