Omáčka z červeného vína

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Omáčka z červeného vína je vhodná k mäsu. Divine, hovädziemu ale kľudne aj bravčovému. Vyskúšajte!

Omáčka z červeného vína – suroviny:

300 ml červeného vína, 200 ml vody, 2 veľké mrkvy, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 5 veľkých šampiónov, 3 zrnká nového korenia, 3 zrnká čierneho korenia, 1 vetvička rozmarínu, 2 vetvičky petržlenovej vňate, 1 čajové lyžička soli, 1 polievková lyžica hl. múky, 1 polievková lyžica zmäknutého masla

Postup:

Víno s vodou necháme zohriať v hrnci. Len čo začne bublať, vsypeme všetku zeleninu a koreniny. Prikryjeme na polovicu pokrievkou a varíme asi 20 minút. Potom si rozmiešame maslo s múkou a za stáleho miešania na miernom plameni vmiešame do vínovej zmesi. Varíme odokryté ešte asi 5 minút. Prelejeme cez sitko do misy.

Mohlo by vás zaujímať

Brusnicová omáčka

15 minútBrusnicová omáčka – suroviny: 100 g brusníc, 2 polievkové lyžice vody, 1 polievková lyžica hladkej múky, 1 polievková lyžica červeného vína, 1 polievková lyžica citrónovej… Čítaj ďaľej

Vhodné na podávanie spolu s vareným hovädzím mäsom alebo divinou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach