Omáčka z červeného vína je vhodná k mäsu. Divine, hovädziemu ale kľudne aj bravčovému. Vyskúšajte!
Omáčka z červeného vína – suroviny:
300 ml červeného vína, 200 ml vody, 2 veľké mrkvy, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 5 veľkých šampiónov, 3 zrnká nového korenia, 3 zrnká čierneho korenia, 1 vetvička rozmarínu, 2 vetvičky petržlenovej vňate, 1 čajové lyžička soli, 1 polievková lyžica hl. múky, 1 polievková lyžica zmäknutého masla
Postup:
Víno s vodou necháme zohriať v hrnci. Len čo začne bublať, vsypeme všetku zeleninu a koreniny. Prikryjeme na polovicu pokrievkou a varíme asi 20 minút. Potom si rozmiešame maslo s múkou a za stáleho miešania na miernom plameni vmiešame do vínovej zmesi. Varíme odokryté ešte asi 5 minút. Prelejeme cez sitko do misy.
Mohlo by vás zaujímať
Vhodné na podávanie spolu s vareným hovädzím mäsom alebo divinou.