Domáci dubákový krém

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na domáci dubákový krém:

čerstvé dubáky, 2 zemiaky, smotanu na varenie, cibuľu, cesnak, olivový olej, bylinky

Domáci dubákový krém

Postup:

Dubáky nakrájame na kúsky, niekoľko hlavičiek iba prerežeme na polovicu. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Olivový olej rozohrejeme. Opečieme na ňom cibuľu, cesnak aj nakrájané huby. Podlejeme troškou vody a pridáme dva nakrájané zemiaky. Pridáme bylinky, podusíme domäkka a necháme mierne vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Fazuľková polievka

30 minútFazuľková polievka – suroviny: 150 g fazuľkových strukov, 150 g zemiakov, 125 ml bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica zemiakového škrobu, 1 čajová lyžička soli, 1… Čítaj ďaľej

Prekrojené hlavičky dubákov odložíme bokom, zvyšné huby a zeleninu rozmixujeme. Prilejeme smotanu na varenie a necháme krátko prejsť varom. Hotový krém ozdobíme odloženými hubami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach