45 minút
Klobásová polievka – suroviny:
120 g klobásy na varenie, 120 g zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 čajová lyžička Vegety, 3 vetvičky Tymianu, 1000 ml vody
Postup:
Klobásu nakrájame na menšie kúsky a na miernom plameni necháme vypiecť v hrnci bez oleja. Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku v celku a premiešame. Zase necháme opiecť. Pridáme tymian a premiešame. Opaprikujeme a osolíme. Premiešame, pridáme zemiaky a zalejeme vodou. Na miernom plameni pod pokrievkou varíme asi 15 minút. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme prevrieť a podávame.
Mohlo by vás zaujímať
Podávame s tmavým chlebom. Dospelým môžeme 1 dl vody na zaliatie vymeniť za čierne pivo.