Klobásová polievka

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Klobásová polievka – suroviny:

120 g klobásy na varenie, 120 g zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 čajová lyžička Vegety, 3 vetvičky Tymianu, 1000 ml vody

Postup:

Klobásu nakrájame na menšie kúsky  a na miernom plameni necháme vypiecť v hrnci bez oleja. Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku v celku a premiešame. Zase necháme opiecť. Pridáme tymian a premiešame. Opaprikujeme a osolíme. Premiešame, pridáme zemiaky a zalejeme vodou. Na miernom plameni pod pokrievkou varíme asi 15 minút. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme prevrieť a podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Fazuľový krém

90 minútSuroviny na fazuľový krém: 250 g suchej fazule, 300 ml vývaru, olej, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica mletej papriky, 1 lyžica hladkej múky,… Čítaj ďaľej

Podávame s tmavým chlebom. Dospelým môžeme 1 dl vody na zaliatie vymeniť za čierne pivo.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach