Letná zeleninová polievka

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Letná zeleninová polievkasuroviny:

1 kura – približne 800 g, 2 lyžice citrónovej šťavy, 4 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica mäsového extraktu, 1 lyžica celého čierneho korenia, soľ, 1 bobkový list, 200 g dlhozrnnej ryže, 150 g póru, 150 g paradajok, 200 g mrkvy, 200 g karfiolu, 100 g mladého hrášku, mleté čierne korenie a petržlenová vňať

Postup:

Kurča umyjeme a vložíme do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, sójovú omáčku, mäsový extrakt, celé čierne korenie,k soľ bobkový list. Zalejeme 1 l vody a privedieme do varu. Ak nechávame mäso vychladnúť v polievke, varíme iba 30 minút.

Mäso hneď vyberieme na tanier, vývar precedíme a znovu privedieme do varu. Pridáme opkláchnutú ryžu a varíme 10 minút. Umytý pór nakrájame na kolieska. Paradajky sparíme, stiahneme z nich šupku, odstránime vnútrajšok so semienkami a nakrájame ich na malé kúsky. Mrkvu očistíme a nakrájame na plátky, umytý karfiol rozdelíme na jednotlivé ružičky.

Mohlo by vás zaujímať

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

45 minútToskánska fazuľová polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 4 PL olivový olej, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva (400… Čítaj ďaľej

Zeleninu pridáme do vývaru a varíme ďalších 10 minút. Z uvareného mäsa odstránime kožu, vykostíme ho a nakrájané na malé kúsky zohrejeme v polievke. Polievku pred podávaním posolíme, dochutíme mletým čiernym korením a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach