PHO – kuracia polievka z Vietnamu

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet pre 2-4 osoby):

4 šálky kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 40 g mrkvy pokrájanej na kolieska, 40 g cibuľky pokrájanej na kolieska, 20 g šampiňónov, 20 g výhonkov z mungo fazule, 10 g bazalky, 150 g kuracích pŕs, 100 g ryžových rezancov, 1 PL ryžového octu, 1 1/2 PL Siracha čili omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1/2 PL cukru, soľ, čierne korenie

Postup:

Vodu privedieme do varu a pridáme ryžové rezance a uvaríme ich. Scedíme. Do hlbšej panvice pridáme olej, ktorý zahrejeme. Do rozohriateho oleja dáme pokrájaný cesnak a krátko opečieme. Potom do panvice pridáme kurací vývar, kuracie prsia, šampiňóny, cibuľku a pokrájanú mrkvu. Trocha podusíme. Takto pripravenú polievku dochutíme sójovou omáčkou, cukrom, korením, ryžovým octom, siracha čili omáčkou a soľou. Polievkou zalejeme uvarené ryžové rezance v miske a ozdobíme ich mungo sójovými výhonkami a bazalkou. Podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach