Slepačia polievka s kalerábom

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 sliepka, 2 cibule, 3 kaleráby, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, petržlenová vňať, soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 kus červenej zeleninovej papriky

https://www.shutterstock.com

Postup:

Sliepku umyjeme, očistíme a uvaríme v slanej vode s cibuľou. Uvarenú sliepku vyberieme, do vývaru dáme kaleráby pokrájané na kocky, cesnak, papriku nakrájanú na rezance a varíme do mäkka. Maslo vymiešame s múkou a pred dovarením pridáme do polievky. Varíme ešte 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Slepačia polievka so zeleninou

120 minútSlepačia polievka so zeleninou – suroviny: 1 mladá sliepka, 2 viazaničky polievkovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička celého korenia, 1 bobkový list, soľ, 300… Čítaj ďaľej

Nakoniec pridáme mäso nakrájané na kocky a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach