Špargľová krémová polievka

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Špargľová krémová polievka – suroviny:

400 g uvarenej špargle, 1/2 l slepačieho vývaru alebo jedna kocka slepačieho bujónu povarená vo vode, 40 g hladkej múky, 40 g masla, 1 žĺtok, 3 lyžice smotany, soľ, muškátový oriešok

Postup:

Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2-3 cm kúsky a uvaríme v 1/2 l vody. Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme slepačí vývar a všetko povaríme. Žĺtok rozhabarkujeme so smotanou a opatrne vmiešame do polievky. Už nevaríme.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľový šalát s kuracím mäsom

30 minútSuroviny na špargľový šalát s kuracím mäsom ( rozpočet pre 4 osoby ): 400 g očistenej špargle, 150 g kuracích pŕs, 200 g ementálu, 2… Čítaj ďaľej

Do polievky vložíme uvarenú špargľu a dochutíme soľou a strúhaným muškátovým orieškom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach