Toskánska paradajková polievka s parmezánom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Toskánska paradajková polievka s parmezánomsuroviny:

1 cibuľa, 2 struky cesnaku, 200 g mrkvy, 100 g petržlenu, 2 stopky zeleného vňaťového zeleru, 100 g mladého hrášku, 150 g zelených fazuľkových luskov, 150 g cukety, 1,5 l neochutenej paradajkovej šťavy, čierne korenie, morská soľ, bazalka, 2 PL olivového oleja, 

Toskánska paradajková polievka

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na drobno a opečieme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme všetku zeleninu, ktorú očistíme a pozrájame na rovnaké kúsky. Osolíme a trocha opečieme na cibuľke a oleji. Potom pridáme paradajkovú šťavu a varíme až bude zelenina mäkká. Všetko dochutíme soľou, korením a bazalkou. Podávame s hoblinami parmezánu.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka Minestrone

30 minútSuroviny na Minestrone: 1 mrkva, 1 stonka stopkového zeleru, 1 strednej cibule, 1 malá cuketa, 4 paradajky, 200 g suchej bielej fazule, 1 kapusta, 1… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach