45 minút
Toskánska paradajková polievka s parmezánom – suroviny:
1 cibuľa, 2 struky cesnaku, 200 g mrkvy, 100 g petržlenu, 2 stopky zeleného vňaťového zeleru, 100 g mladého hrášku, 150 g zelených fazuľkových luskov, 150 g cukety, 1,5 l neochutenej paradajkovej šťavy, čierne korenie, morská soľ, bazalka, 2 PL olivového oleja,
Postup:
Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na drobno a opečieme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme všetku zeleninu, ktorú očistíme a pozrájame na rovnaké kúsky. Osolíme a trocha opečieme na cibuľke a oleji. Potom pridáme paradajkovú šťavu a varíme až bude zelenina mäkká. Všetko dochutíme soľou, korením a bazalkou. Podávame s hoblinami parmezánu.