Paradajková bruschetta bazalkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Paradajková bruschetta bazalkou – suroviny:

pečivo na brusketu 8 plátkov asi 1cm hrubých, veľké paradajky 4-6 ks, cesnak 2-3 strúčiky, olivový olej extra virgin 40 ml, soľ a čierne korenie podľa chuti, bazalka čerstvá 8 lístkov, parmezán 8 plátkov, balzamikový ocot, jarná cibuľa 6ks

Postup:

Pečivo opečieme na oleji do zlata a chrumkava. Paradajky zbavíme semiačok a nakrájame na malé kocky, pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, olej, nasekanú bazalku a jarnú cibuľku, dochutíme soľou a čiernym korením. Ochutené paradajky položíme na brusketu a na vrch dáme plátok parmezánu, lístok bazalky a opečenú jarnú cibuľku a pokvapkáme balzamikom.

Mohlo by vás zaujímať

Bruschetta

25 minútBruschetta – suroviny (rozpočet na 4 porcie): 10 plátkov talianského chleba ciabatta (môžeme nahradiť sendvičom alebo bagetou), 10 ml olivového oleja (Extra Vergine), 10 g… Čítaj ďaľej

Náš Tip:

K tomuto vynikajúcemu predjedlu sa výborne hodí Hubert L’Original Brut s decentnou biskvitovou vôňou a delikátnou chuťou. Kupáž sektu je zostavená z vybraných vyzretých vín – Rizlingu vlašského, Veltlínskeho zeleného a šampanskej odrody Pinot blanc.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach