Paradajková bruschetta bazalkou – suroviny:
pečivo na brusketu 8 plátkov asi 1cm hrubých, veľké paradajky 4-6 ks, cesnak 2-3 strúčiky, olivový olej extra virgin 40 ml, soľ a čierne korenie podľa chuti, bazalka čerstvá 8 lístkov, parmezán 8 plátkov, balzamikový ocot, jarná cibuľa 6ks
Postup:
Pečivo opečieme na oleji do zlata a chrumkava. Paradajky zbavíme semiačok a nakrájame na malé kocky, pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, olej, nasekanú bazalku a jarnú cibuľku, dochutíme soľou a čiernym korením. Ochutené paradajky položíme na brusketu a na vrch dáme plátok parmezánu, lístok bazalky a opečenú jarnú cibuľku a pokvapkáme balzamikom.
Mohlo by vás zaujímať
Náš Tip:
K tomuto vynikajúcemu predjedlu sa výborne hodí Hubert L’Original Brut s decentnou biskvitovou vôňou a delikátnou chuťou. Kupáž sektu je zostavená z vybraných vyzretých vín – Rizlingu vlašského, Veltlínskeho zeleného a šampanskej odrody Pinot blanc.