Medailóniky s brusnicovou omáčkou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na medailóniky s brusnicovou omáčkou:

1 francúzska bageta, asi 300 g bravčovej sviečkovice,  150 g sterilizovaných kyslých uhoriek,  3 lyžice brusnicového kompótu,  200 g hustej kyslej smotany (24% tuku), 2 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky, pol lyžičky mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie, pažítka, 1 cibuľa, hlávkový šalát, olej.

Postup:

Bagetu pokrájame na 16 malých chlebíčkov. Šalát rozoberieme na listy a dôkladne premyjeme. Sviečkovicu posolíme, okoreníme a na horúcom oleji z každej strany prudko opečieme. Potom pri strednej teplote pomaly ešte asi 8 – 10 minút dopražíme.  Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na 16 medailónikov hrubých asi pol centimetra. 

Mohlo by vás zaujímať

Diviačie medajlónky

Diviačie medajlónky s tymianovou omáčkou, opekané zemiaky

30 minútSuroviny na diviačie medajlónky s tymianovou omáčkou, opekané zemiaky ( rozpočet na 4 porcie): 800 g diviačí chrbát, 12 g tymián, 4 dcl smotana 33%,… Čítaj ďaľej

Vo výpeku opražíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu. Uhorky pokrájame na maličké kocôčky, primiešame  najemno nasekanú pažítku, brusnice, smotanu, majonézu, korenie a soľ. Na každý krajček položíme šalátový list, lyžičku brusnicovej omáčky, na to dáme mäsový medailónik a opäť trošku brusnicovej omáčky. Vrch posypeme opraženou cibuľou. Medailóniky s brusnicovou omáčkou môžeme podávať

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach