Špargľa s majonézou

Doba prípravy 25 minútEnergia: 428 kcal.Náročnosť

Špargľa s majonézou – suroviny:

500 g špargle, 1 lyžica soli, 1 lyžica masla, štipka cukru, 1 žĺtok, 1 lyžica ostrejšej horčice, 8 lyžíc oleja, 2 lyžice smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy, mleté biele korenie, 8 plátkov natenko nakrájanej šunky

Postup:

Špargľu očistíme, tvrdé konce odrežeme, odrezky 10 minút povaríme v 1 l vody, zlejeme a necháme na utierke vychladnúť. Vývar prudko povaríme. Osolíme, dochutíme maslom a cukrom. Postupne vložíme špargľu a prudko povaríme asi 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou

35 minútŠpargľa s krémovou vajcovou omáčkou je veľmi chutná na obed alebo večeru. Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou – suroviny: 1 viazanička špargle, šťava z 1… Čítaj ďaľej

Dáme vychladnúť. Žĺtky s horčicou vyšľaháme metličkou, po lyžičkách vmiešame olej, potom smotanu, citrónovú šťavu a korenie. Osolíme. Špargľu a šunkové rolky upravíme na misu, ozdobíme majonézou, prípadne ju podávame zvlášť.

1 porcia: 1792kJ / 428 kcal

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach