25 minútEnergia: 428 kcal.
Špargľa s majonézou – suroviny:
500 g špargle, 1 lyžica soli, 1 lyžica masla, štipka cukru, 1 žĺtok, 1 lyžica ostrejšej horčice, 8 lyžíc oleja, 2 lyžice smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy, mleté biele korenie, 8 plátkov natenko nakrájanej šunky
Postup:
Špargľu očistíme, tvrdé konce odrežeme, odrezky 10 minút povaríme v 1 l vody, zlejeme a necháme na utierke vychladnúť. Vývar prudko povaríme. Osolíme, dochutíme maslom a cukrom. Postupne vložíme špargľu a prudko povaríme asi 5 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Dáme vychladnúť. Žĺtky s horčicou vyšľaháme metličkou, po lyžičkách vmiešame olej, potom smotanu, citrónovú šťavu a korenie. Osolíme. Špargľu a šunkové rolky upravíme na misu, ozdobíme majonézou, prípadne ju podávame zvlášť.
1 porcia: 1792kJ / 428 kcal