Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou je veľmi chutná na obed alebo večeru.
Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou – suroviny:
1 viazanička špargle, šťava z 1 citróna, 2 dcl bileho vína, 1 l vína, soľ, maslo, 4 vajcia, mleté čierne korenie, trebuľka
Postup:
Špargľu olúpeme, spodnú časť zarovnáme a každú porciu zviažeme. Citrónovú šťavu s bielym vínom, vodou, so soľou a maslom rozohrejeme v hrnci. Pridáme zväzky špargle a asi 15 minút povaríme. Medzitým si zohrejeme maslo v hrnci. V ďalšom hrnci vyšľaháme metličkou žĺtky s bielym vínom a citrónovou šťavou. Výrazne ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, cukrom a worcesterskou omáčkou.
Mohlo by vás zaujímať
Vo vodnom kúpeli alebo na sporáku šľaháme, až kým nevznikne krém. Odstavíme a po kvapkách pridávame vlažné maslo. Vajcovú penu ešte raz ochutíme a do omáčky pridáme umytú a nadrobno posekanú trebuľku. Špargľové tyčinky poukladáme na tanier, polejeme omáčkou a hneď podávame.