60 minút
Pečená cvikla s bryndzou je vhodná na ľahkú a chutnú večeru.
Pečená cvikla s bryndzou – suroviny:
125 g bryndze, 70g masla, 4 cvikly, aceto balsamico, olivový olej extra virgin, soľ a čierne korenie, ½ PL posekaného tymiánu, ½ PL posekanej petržlenovej vňate
Postup:
Bryndzu zmiešame s bylinkami a maslom. Dáme na 15 minút do chladničky. V miske vyšľaháme emulziu z oleja, octu, soli a korenia. Cviklu ošúpeme a nakrájame na 7 mm hrubé kolieska. Tie následne ponoríme do emulzie a poukladáme na plech. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Vyberieme, necháme vychladnúť a ukladáme na seba na striedačku s vrstvou bryndze. Pečená cvikla je hotová. Podávame ju s talianskym chlebom a listovým šalátom.