Pečená cvikla s bryndzou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Pečená cvikla s bryndzou je vhodná na ľahkú a chutnú večeru.

Pečená cvikla s bryndzou – suroviny:

125 g  bryndze, 70g masla, 4 cvikly, aceto balsamico, olivový olej extra virgin, soľ a čierne korenie, ½ PL posekaného tymiánu, ½ PL posekanej petržlenovej vňate

Pečená cvikla s bryndzou

Postup:

Bryndzu zmiešame s bylinkami a maslom. Dáme na 15 minút do chladničky. V miske vyšľaháme emulziu z oleja, octu, soli a korenia. Cviklu ošúpeme  a nakrájame na 7 mm hrubé kolieska. Tie následne ponoríme do emulzie a poukladáme na plech. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Pečená cvikla

Pečená cvikla s paštrnákovým pyré

30 minútSuroviny na recept – Pečená cvikla s paštrnákovým pyré: 2 veľké cvikle, 3 veľké mrkvy, 1 kg batátov, 2 veľké paštrnáky, petržlenová vňať, sušený tymián,… Čítaj ďaľej

Vyberieme, necháme vychladnúť a ukladáme na seba na striedačku s vrstvou bryndze. Pečená cvikla je hotová. Podávame ju s talianskym chlebom a listovým šalátom.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach