Poetické šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou:

šamrole
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 vajce na potieranie
  • 250 g krémového nízkotučného tvarohu
  • 5 PL bieleho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL medovej horčice
  • Zopár lístkov medvedieho cesnaku
  • Zopár vetvičiek kôpru
  • Pažítka
  • Soľ a korenie na dochutenie

Postup:

Rozvaľkané lístkové cesto narežeme na 1.5 cm hrubé pásy. Tie po jednom obmotáme okolo formičiek – rúrok na mini šamrole. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme  v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 15-20 minút do zlatista.

Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Na plnku vymiešame v miske tvaroh, jogurt a olivový olej a mixérom ich šľaháme asi 5 minút do nadýchanej krémovej nátierky.

Pridáme nasekané bylinky, horčicu, soľ a korenie a opäť krátko premiešame mixérom.

Mohlo by vás zaujímať

Domáce lístkové fornetti

30 minútSuroviny na domáce lístkové fornetti (slané koláčiky z lístkového cesta): 2 balíky rozvaľkaného lístkového cesta, zvyšky z chladničky: napríklad plátkový syr, strúhaný syr, hustý rajčinový pretlak, feta… Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Smotanové šamrole

Smotanové šamrole

Potrebujete len kovové trubičky na stáčanie rúrky. Vďaka smotane je cesto krásne vláčne. Smotanové šamrole vôbec nie je také zložité upiecť, ako by sa zdalo… … Čítaj ďaľej

Plnku dáme do zdobiaceho vrecka a plníme do upečených šamroliek. Šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou podávame ako predjedlo alebo ako pochutinu k lahodnému ružovému vínu Frankovka modrá rosé, neskorý zber z radu Poézia od Vitis.

www.vitis.sk

www.najnapoje.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach