Trubičky z lístkového cesta plnené šunkovou penou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 balíček mrazeného lístkového cesta

Na plnku: 1/4 kg strojovej šunky, 1/8 l sladkej smotany, 4 pláty želatíny, 1/8 l mlieka, 1 dkg masla, 1 dkg hladkej múky, 1 čajovú lyžicu posekaných byliniek
Okrem toho: soľ, mleté čierne korenie, horčicu, múku, jedno vajce na potieranie, olej

Trubičky z lístkového cesta

Postup:

Lístkové cesto rozmrazíme cez moc v chladničke. Na prípravu plnky v spenenom maslo opražíme múku, podlejeme mliekom a dobre rozmiešame metličkou na šľahanie. Túto omáčku krátko povaríme na miernom plameni, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Omáčku necháme vychladnúť. Vyšľaháme sladkú smotanu a dáme chladiť. Namočíme želatínu do studenej vody. Pokrájame šunku na malé kocky. Spracujeme spolu s omáčkou v elektrickom mixéry na kašu – „penu“. Penu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme na hrot noža horčice. Dôkladne vytlačíme želatínu, rozpustíme ju v pare s malým množstvom peny a vmiešame do zvyšku peny. Vmiešame šľahačku a bylinky, Masu vlejeme do misy a necháme stuhnúť v chladničke. Rúru na pečenie predhrejeme na 200°C. Položíme lístkové cesto na mierne pomúčenú dosku, potrieme rozšľahaným vajcom a narežeme asi na 11/2 cm široké pruhy. Na navinutie potrebujeme kovové formičky trubičky. Formičky potrieme olejom a začneme navíjať pruhy cesta na užšej strane formičky tak, aby sa začiatok cesta prekrýval. Potom potrieme cesto rozšľahaným vajcom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi hodiny. Vyberieme trubičky z rúry, necháme vychladnúť a opatrne stiahneme z formičiek. Pred podávaním naplníme trubičky pomocou vrecúška šunkovou penou. Ako oblohu použijeme listový šalát.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach