Pana cotta s lesným ovocím

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Pana cotta s lesným ovocím patrí medzi chutné a ľahké letné dezerty.

Pana cotta s lesným ovocím – suroviny:

šľahačková smotana 1 l, plátky želatíny 6, cukor 150 g, kvety levandule (je to len na ochutenie) 10 g, letné ovocie na ozdobu 80 g, zmes zmrazených čučoriedok 400 g, kryštálový cukor 100 g (podľa chuti)

Postup:

Šľahačku privedieme do varu spolu s levanduľou a namočenou želatínou – chvíľu povaríme, aby pustili esenciu, a odstavíme. Levanduľu necháme vylúhovať. Precedíme a namočíme želatínu do studenej vody. Keď želatína zmäkne, tak ju pridáme do šľahačky, privedieme do varu a precedíme. Nalejeme do foriem (téglik, pohár – podľa chuti). Ozdobíme letným ovocím.

Mohlo by vás zaujímať

Jogurtová panna cotta

30 minútJogurtová panna cotta – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): 6 dcl  šľahačkovej smotany, 3 dcl bieleho jogurtu, 7 ks plátkovej želatíny (2 ks do… Čítaj ďaľej

Omáčka: Mrazenú čučoriedkovú zmes (zmes letného ovocia) dáme do hrnca, posypeme kryštálovým cukrom, povaríme a s trochou brandy zaflambujeme. Rozmixujeme a prepasírujeme.

Pana cotta je hotová, môžeme ju podávať!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach