Pana cotta s lesným ovocím patrí medzi chutné a ľahké letné dezerty.
Pana cotta s lesným ovocím – suroviny:
šľahačková smotana 1 l, plátky želatíny 6, cukor 150 g, kvety levandule (je to len na ochutenie) 10 g, letné ovocie na ozdobu 80 g, zmes zmrazených čučoriedok 400 g, kryštálový cukor 100 g (podľa chuti)
Postup:
Šľahačku privedieme do varu spolu s levanduľou a namočenou želatínou – chvíľu povaríme, aby pustili esenciu, a odstavíme. Levanduľu necháme vylúhovať. Precedíme a namočíme želatínu do studenej vody. Keď želatína zmäkne, tak ju pridáme do šľahačky, privedieme do varu a precedíme. Nalejeme do foriem (téglik, pohár – podľa chuti). Ozdobíme letným ovocím.
Mohlo by vás zaujímať
Omáčka: Mrazenú čučoriedkovú zmes (zmes letného ovocia) dáme do hrnca, posypeme kryštálovým cukrom, povaríme a s trochou brandy zaflambujeme. Rozmixujeme a prepasírujeme.
Pana cotta je hotová, môžeme ju podávať!