SPÄŤ
Vianočné pečenie

Torta s jogurtovým krémom

Od: Pavol Cvengroš 15.1.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny (rozpočet na 16 kúskov):

100 g masla, 115 g cukru, 2 vanilkové cukry, 250 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1 vajce, 2 lyžičky kakaa, 8 plátkov želatíny, 400 g tučného tvarohu, 115 g cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 200 g bieleho jogurtu, 300 ml smotany, 2 lyžice malinovej marmelády, 300 g ovocia, 1 sáčok tortovej želatíny

Torta s jogurtovým krémom

Postup:

Maslo zmiešame so 40 g cukru, 1 sáčikom vanilkového cukru, 150g múky, a troškou prášku do pečiva. Cesto necháme chladiť 30 minút. Rúru zohrejeme na 175 stupňov. Vajce ušľaháme s troma lyžicami vody, 75 g cukru a 1 sáčikom vanilkového cukru. Pridáme múku, kypriaci prášok a kakao. Cesto vlejeme do tortovej formy a 20 minút pečieme. Korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. Linecké cesto vyvaľkáme a dáme do formy. Pečieme 8 minút a necháme vychladnúť. Namočíme želatínu a necháme ju rozpustiť. Zmiešame tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a jogurt. V kréme rozmiešame želatínu a dotuha našľahanú šľahačku. Linecký korpus potrieme marmeládou a položíme naň korpus piškótový. Nasadíme okraj formy a nalejeme tvarohový krém. Tortu chladíme 4 hodiny. Ovocie očistíme a pokrájame na kúsky. Poukladáme na tortu a prelejeme želatínou. Necháme stuhnúť.

womangalérie VŠETKY