25 minút
Suroviny na bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini:
2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze, 1/2 ČL mletého rímskeho kmínu, 1 PL šťavy z citróna, ½ strúčika cesnaku (pretlačeného), soľ a korenie
Postup:
Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri 220° C do mäkka. Potom mäkké vnútra baklažánov vydlabeme lyžicou, upečenú papriku ošúpeme, zbavíme jadrovníka. Vo väčšej mise vymixujeme Liptov Bryndzu, papriku, baklažány, tahini, rascovec, citrónovú šťavu, a cesnak. Dochutíme soľou a korením. Podávame ako dip s čerstvou zeleninou (napríklad s tyčinkami z mrkvy, šalátovej uhorky alebo zelerovej stonky).
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Týmto dipom si určite získate nejednu pochvalu od návštevy, či vašich blízkych doma. Vyskúšajte, uvidíte.