Fazuľová nátierka zo zyškov

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Fazuľová nátierka zo zyškovsuroviny:

na nátierku sme použili zvyšky nakladanej bielej fazule v paradajkovej omáčke, zvyšky ošúpaných jabĺk zo smoothie, kokosový cukor, šalotku, čerstvý tymián, olivový alebo kokosový olej, soľ, čierne korenie, čili a zmes jadierok či semienok čo nájdete.

Fazuľová nátierka
Fazuľová nátierka zo zyškov

Postup:

Na horúcej panvici na kokosovom oleji osmahnete nadrobno posekanú šalotku, pridáte za lyžicu kokosového cukru a prehrejeme. Pridáte fazuľu (scedenú), posekaný tymián a jablká nakrájané na kocky. Množstvo čerstvého čili, soľ a čierne korenie nechám na vás – podľa chuti.
Pointa krájania jabĺk aj keď idete mixovať je v tom, že sa rýchlejšie prehrejú a teda nebude nutné z nich varom vytiahnuť všetky dobré chute.

Mohlo by vás zaujímať

Baklažánový kaviár s tahini pastou

35 minútSuroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou: 1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy,… Čítaj ďaľej

Do odstavenej zmesi hodíte jadierka a vymixujete na kašu. Môžete podávať na hrianke, alebo ako díp k nakrájanej zelenine (mrkva, stonkový zeler, kaleráb a reďkovky a napríklad aj hranolky ) – dohodiť cesnak, bylinky…paradajky, špenát, jednoducho čo vám chutí.

Fazuľová nátierka zo zyškov
Fazuľová nátierka zo zyškov

Foto: Dáša Šimeková

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach