Fazuľová nátierka zo zyškov – suroviny:
na nátierku sme použili zvyšky nakladanej bielej fazule v paradajkovej omáčke, zvyšky ošúpaných jabĺk zo smoothie, kokosový cukor, šalotku, čerstvý tymián, olivový alebo kokosový olej, soľ, čierne korenie, čili a zmes jadierok či semienok čo nájdete.
Postup:
Na horúcej panvici na kokosovom oleji osmahnete nadrobno posekanú šalotku, pridáte za lyžicu kokosového cukru a prehrejeme. Pridáte fazuľu (scedenú), posekaný tymián a jablká nakrájané na kocky. Množstvo čerstvého čili, soľ a čierne korenie nechám na vás – podľa chuti.
Pointa krájania jabĺk aj keď idete mixovať je v tom, že sa rýchlejšie prehrejú a teda nebude nutné z nich varom vytiahnuť všetky dobré chute.
Mohlo by vás zaujímať
Do odstavenej zmesi hodíte jadierka a vymixujete na kašu. Môžete podávať na hrianke, alebo ako díp k nakrájanej zelenine (mrkva, stonkový zeler, kaleráb a reďkovky a napríklad aj hranolky ) – dohodiť cesnak, bylinky…paradajky, špenát, jednoducho čo vám chutí.
Foto: Dáša Šimeková