45 minút
Suroviny na zapekané zemiaky:
500 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g na tenké plátky nakrájanej oravskej slaniny, 200 g póru, 1 čajová lyžička soli, 120 ml kyslej smotany, 1 žĺtok, 2 polievkové lyžice údeného na jemno nastrúhaného syra, maslo a strúhanku na vysypanie formy
Postup:
Formu na pečenie vytrieme jemne maslom a vysypeme strúhankou. Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky premiešame so soľou a na menšie kúsky nakrájaným pórom (môžeme pridať kúsky údeného mäsa). Zemiakovú zmes vsypeme do formy na pečenie. V miske si vymiešame smotanu so žĺtkom a syrom.
Mohlo by vás zaujímať
Smotanovou zmesou zalejeme zemiaky a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme asi 20 minút, kým smotana na povrchu trochu nezhnedne.