Suroviny na taliansky šalát (rozpočet pre 4 osoby):
150 g pečenej teľaciny ako nárez, 1/8 l jogurtu, 50 g mäkkej salámy, 100 g polosuchej salámy, 100 g sladkokyslých uhoriek, 1 zelená paprika, 250 g paradajok, 50 g majonézy, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 cm sardelovej pasty, soľ a mleté čierne korenie
Na ozdobu: 4 šalátové listy, 4 kyslé uhorky, 1 natvrdo uvarené vajce
Postup:
Mäso, salámy a uhorky pokrájame na rezance hrubé asi ako zápalky. Papriku a paradajky rozštvrtíme, zbavíme semiačok a tiež pokrájame na tenké pásiky. Majonézu vymiešame s horčicou, jogurtom a sardelovou pastou do hladkej omáčky, osolíme, okoreníme a premiešame s jednotlivými prísadami.
Mohlo by vás zaujímať
Misky na šalát vyložíme zelenými listami, na ne upravíme porcie. Kyslé uhorky na zdobenie vejárovito nakrájame, pridáme kolieska vajca, prípadne plátky olív.