Pečená cvikla s paštrnákovým pyré

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na recept – Pečená cvikla s paštrnákovým pyré:

2 veľké cvikle, 3 veľké mrkvy, 1 kg batátov, 2 veľké paštrnáky, petržlenová vňať, sušený tymián, kurkuma čerstvá, himalájska soľ, olivový olej, drvená rasca

Pečená cvikla

Postup:

Cviklu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky 1 cm. Posypeme, rascou a tymiánom a opečieme na olivovom oleji z oboch strán cca 20 minút. prikryjeme alobalom. Mrkvu, batáty, kurkumu a paštrnák nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji. Podlejeme vodou a dusíme pod pokrývkou za častého podlievania do mäkka ( asi 15 minút ). Dochutíme soľou a vymixujeme do hladka. Ozdobíme sekanými bylinkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach