Celozrnné orechové rezy

    Doba prípravy 60 minútEnergia: 410 kcal.Náročnosť

    Suroviny na celozrnné orechové rezy:

    15 dkg pomletých lieskových orieškov, 7 dkg celozrnnej pšeničnej múky, 20 dkg medu, 6 vajec

    Na plnku: 12 dl vody, 15 dkg pomletých lieskových orieškov, 12 dkg medu, 4 plátky želatíny, 1/16 l rumu, 0,3 sladkej smotany

    Okrem toho: soľ, škoricu

    Postup:

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Zmiešame oriešky a múku. Vyšľaháme na krém žľtky, štipku soli, škoricu a polocivu medu. Zmiešame žľtkovú masu so snehom a vmiešame do orechovo-múčnej zmesi. Predhrejeme rúru asi na 180 °C. Vystrihneme z papiera na pečenie dva štvoruholníky s rozmermi 39×30 cm a položíme ich vedľa seba na pracovnú plochu. Každý natrieme cestom a upečieme (asi desať min) po sebe v predhriatej rúre do svetlohneda. Cesto necháme vychladnúť a stiahneme papier na pečenie. Na prípravu plnky namočíme želatínu. Dáme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali oriešky, vezmeme zo sporáka a vmiešame med a rum.

    Mohlo by vás zaujímať

    Slávnostný jablkový koláč s orechami

    60 minútSuroviny na slávnostný jablkový koláč s orechami: 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 100 g hnedého cukru, 1 prášok do pečiva,… Čítaj ďaľej

    Vytlačíme želatínu a rozpustíme ju v tejto ešte teplej mase. Masu potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme sladkú smotanu na šľahačku a primiešame ju do masy tesne pred tuhnutím. Potom dáme vychladnúť. Plátky cesta rozrežeme na 6 pásov rovnakej veľkosti, rovnomerne ich potrieme krémom, poskladáme ich na seba a dáme vychladnúť. Múčnik pred podávaním pokrájame na desať rezov rovnakej veľkosti. Osobitne vkusne pôsobia rezy vtedy, keď ich prizdobíme ovocím.

    Energetická hodnota jedného ks: 410 kcal

    Sledujte nás aj na sociálnych sieťach