Broskyne vo víne

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Broskyne vo víne sú chutným dezertom, ktorý je vhodný na letný večer.

Suroviny na broskyne vo víne:

3 kg broskýň, 250 g cukru, 150 g želírovacieho cukru, 1 l vína a vody v ľubovoľnom pomere

Postup:

Broskyne ošúpeme, odkôstkujeme a podľa veľkosti pokrájame na polovice alebo štvrtinky. Poukladáme do pohára. Víno s vodou a cukrom krátko povaríme, a nalejme na ovocie, tak aby bolo prikryté. Sterilizujeme 30 minút.  pri 75 °C.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené broskyne na makovom kréme

Pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone

25 minútPečené broskyne na makovom kréme sú chutným, trocha neobyčajným dezertom. Recept je naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Veď posúďte sami a vyskúšajte ho! 🙂 Suroviny… Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Broskyňové rezy obrátené

Ľahký ovocný koláčik, rýchly a chutný. Ak hľadáte atraktívny dezert a pritom nenáročný na prípravu, tieto piškótové broskyňové rezy sú na to ako stvorené. Použite zrelé broskyne, … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach