20 minút
Suroviny na čučoriedkový džem – extra ovocný (6 ks pohárov po 250 ml):
1000 g čučoriedok, 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1, 2 kávové lyžičky kyseliny citrónovej
Postup:
Umyté a očistené čučoriedky pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a dáme do väčšieho hrnca. Extra želírovací cukor pridáme k ovociu a veľmi dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu.
Mohlo by vás zaujímať
Varíme minimálne 5 minút a stále miešame. Na tanierik kvapneme 1-2 kávové lyžičky horúceho džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané kávové lyžičky kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď čučoriedkový džem plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime