Nakladané klásky mladej kukurice

Doba prípravy 15 minútEnergia: 522 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 522 kcal

Suroviny na nakladané klásky mladej kukurice (rozpočet na 1 pohár o veľkosti 0,5l):

20 dkg kláskov mladej kukurice, 2 dkg soli

Na nálev: 1/2 polievkovej lyžice kryštálového cukru, 6 cl octu, 2 cl vínneho octu z červeného vína

Okrem toho: celé zrnká čierneho korenia, bazalku, olivový olej

Postup:

Pomiešame klásky mladej kukurice so soľou a necháme odležať cez noc. Opláchneme kukuricu pod tečúcou vodou, osušíme prikladaním utierky a vložíme spolu s lístočkami bazalky do pripraveného pohára. Zmiešame polievkovej lyžice kryštálového cukru, 6 cl octu, 2 cl vínneho octu z červeného vína, doplníme zmes vodou na 0,3 l a necháme zovrieť.

https://www.shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať

kyslé uhorky

Nakladané kyslé uhorky

100 minútKyslé uhorky sme doma robili od kedy si to pamätám. Kuchyňa bola plná pohárov, uhoriek a surovín potrebných na prípravu nálevu. Suroviny na nakladané kyslé… Čítaj ďaľej

Nalejeme marinádu na kukuričné klásky a prípadne dolejeme olivový olej. Pohár ihneď uzavrieme a obrátime. Ak klásky skladujeme na chladnom mieste, je ich čas trvanlivosti asi 1 rok.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach