Energetická hodnota jednej porcie: 522 kcal
Suroviny na nakladané klásky mladej kukurice (rozpočet na 1 pohár o veľkosti 0,5l):
20 dkg kláskov mladej kukurice, 2 dkg soli
Na nálev: 1/2 polievkovej lyžice kryštálového cukru, 6 cl octu, 2 cl vínneho octu z červeného vína
Okrem toho: celé zrnká čierneho korenia, bazalku, olivový olej
Postup:
Pomiešame klásky mladej kukurice so soľou a necháme odležať cez noc. Opláchneme kukuricu pod tečúcou vodou, osušíme prikladaním utierky a vložíme spolu s lístočkami bazalky do pripraveného pohára. Zmiešame polievkovej lyžice kryštálového cukru, 6 cl octu, 2 cl vínneho octu z červeného vína, doplníme zmes vodou na 0,3 l a necháme zovrieť.
Mohlo by vás zaujímať
Nalejeme marinádu na kukuričné klásky a prípadne dolejeme olivový olej. Pohár ihneď uzavrieme a obrátime. Ak klásky skladujeme na chladnom mieste, je ich čas trvanlivosti asi 1 rok.