Sirup z jedličkových výhonkov

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na sirup z jedličkových výhonkov:

Mladé jedličkové výhonky ( dôležité je nezberať znečistené výhonky prachom a exhalátmi od ciest a priamo v meste, na tento účel si spravte výlet do jarnej prírody), cukor na prípravu sirupu – podľa potreby.

Postup:

Natrháme si mladé výhonky z jedličky a ukladáme ich po vrstvách do skleného pohára so širokým hrdlom. Výhonky dobre utlačíme a každú vrstvu presypeme vrstvou Korunného cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek. Dobre natlačený pohár uzavrieme skrutkovacím uzáverom a odložíme do tmavej miestnosti až dovtedy, kým sa cukor úplne rozpustí.

Mohlo by vás zaujímať

Chrenový sirup

Viete ako si pripraviť chrenový sirup? Chrenový sirup – postup prípravy: Očistený koreň chrenu nakrájame na malé kúsky, dáme na umelohmotné sitko a zasypeme cukrom.… Čítaj ďaľej

Užívame po lyžičkách pri kašli a nachladnutí. Je vhodný pri opakujúcich sa respiračných problémoch a astme. Časté angíny, zápaly priedušiek nekonečný dráždivý kašeľ. Pravidelným užívaním sirupu z ihličnanov tieto problémy postupne miznú a frekvencia ochorení nie je tak častá. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach