Suroviny na sirup z jedličkových výhonkov:
Mladé jedličkové výhonky ( dôležité je nezberať znečistené výhonky prachom a exhalátmi od ciest a priamo v meste, na tento účel si spravte výlet do jarnej prírody), cukor na prípravu sirupu – podľa potreby.
Postup:
Natrháme si mladé výhonky z jedličky a ukladáme ich po vrstvách do skleného pohára so širokým hrdlom. Výhonky dobre utlačíme a každú vrstvu presypeme vrstvou Korunného cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek. Dobre natlačený pohár uzavrieme skrutkovacím uzáverom a odložíme do tmavej miestnosti až dovtedy, kým sa cukor úplne rozpustí.
Mohlo by vás zaujímať
Užívame po lyžičkách pri kašli a nachladnutí. Je vhodný pri opakujúcich sa respiračných problémoch a astme. Časté angíny, zápaly priedušiek nekonečný dráždivý kašeľ. Pravidelným užívaním sirupu z ihličnanov tieto problémy postupne miznú a frekvencia ochorení nie je tak častá.