Slivkový džem s vlašskými orechami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny slivkový džem s vlašskými orechami:

1300 g sliviek, 200 ml červeného vína alebo šťavy z červeného hrozna, 150 g jadier vlašských orechov, 1 balenie želírovacieho cukru 2:1

Postup:

Umyté a odkvapkané slivky alebo slivy rozpolíme, zbavíme kôstok, odvážime a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme červené víno alebo hroznovú šťavu, nasekané vlašské orechy a Extra želírovací cukor. Dobre premiešame, za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaové slivky

Suroviny na kakaové slivky: 1000 g sliviek, 350 g kryštálového cukru, 80 g kakaa, 1 dl Rumu Postup: Slivky umyjeme a vykôstkujeme. K takto pripraveným slivkám… Čítaj ďaľej

Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Pridaním vlašských orechov sa skráti doba trvanlivosti maximálne na 4 mesiace. Podľa chuti môžeme spolu povariť s celou škoricou. Hotový džem môžeme použiť napríklad na plnenie buchiet.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach