Sardelky na grécky spôsob

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na sardelky na grécky spôsob:

250 g ančovičiek (sardeliek), tatárska omáčka, múka, vajce a strúhanka (trojobal), olej, soľ, citrón, petržlenová vňať

Sardelky na grécky spôsob

Postup:

Rybičky umyjeme, osušíme a zľahka osolíme. Obaľujeme v trojobale (alebo len v múke, ktorá môže byť dochutená korením) a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej servítke. Podávame na tanieri s tatárskou omáčkou posypané petržlenovou vňaťou a pokvapkané citrónovou šťavou.

Mohlo by vás zaujímať

Aténsky šalát

20 minútVyskúšajte recept na Aténsky šalát, ktorý vám bude chutiť! Suroviny na Aténsky šalát: 1 koralový šalát, 1 veľká šalátová uhorka, 1 veľká paradajka, 2 reďkovky,… Čítaj ďaľej

Ako príloha je vhodná opečená bageta posypaná čiernymi olivami alebo, ak chceme rybičky podávať ako hlavné jedlo, pečené zemiaky s petržlenovou vňaťou a maslom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach