Vyrobte si jedlé ozdoby na stromček podľa vlastnej fantázie zo snehového pečiva
Suroviny na snehové ozdoby (vystačia na asi 30 kusov):
Na cesto:
- 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
- 150 ml studenej vody
- Farbu gélovú potravinársku zelenú
Ešte potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plech na pečenie
- cukrárske vrecká so zrezanými
- špičkami
- mašličky na zavesenie
- 400 ml smotany na šľahanie
Postup:
Na prípravu snehového cesta v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Časť cesta zafarbíme zelenou farbou.
Nezafarbenú a zelenú zmes samostatne naplníme do cukrárskych vreciek so zrezanými špičkami. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme rôzne ozdoby.
Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C,teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas prípravy: asi 25 minút
Čas sušenia: asi 90 minút
Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.
Snehové ozdoby zavesíme na stromček alebo podávame s malinovým krémom pripraveným so smotanou podľa návodu na obale.
Tipy: Snehovú zmes môžeme zafarbiť akoukoľvek gélovou potravinárskou farbou. Ozdoby pred pečením dozdobíme podľavlastnej fantázie napríklad Zdobením strieborným a zlatým zdobením.
Zo snehového cesta môžeme vytvoriť aj krásne snehové vločky, keď ich posypeme strúhaným kokosom a ozdobíme bielym zdobením.
Zdroj: Dr.Oetker