Liekovo-oriešková torta – suroviny ( rozpočet na 16 porcií ):
Cesto: 250 g Hery, 250 g kryštálového cukru, 2 lyžičky orieškovej arómy, 4 veľké vajcia, 250 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku
Krém: 250 g Hery, 300 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa
Zdobenie: 25 g Hery, 100 ml šľahačky, 125 g nasekanej horkej čokolády½ lyžičky orieškovej arómy, 45 g lieskových orieškov (nahrubo nakrájaných)
Postup:
V mise vyšľahajte Heru a kryštálový cukor, kým vám nevznikne nadýchaný krém. Pridajte orieškovú arómu, a následne všetky vajíčka. Prisypte múku a mixujte dohladka. Zmes rozdeľte do dvoch vymazaných tortových foriem a pečte v rúre 30 – 35 minút. Torta musí mať zlatistú farbu a na dotyk byť nadýchaná. Potom ju nechajte vychladnúť. Pripravte si krém. Zmiešate Heru, práškový cukor a kakao. Polku krému vytrite medzi dva korpusy a slepte ich k sebe.
Mohlo by vás zaujímať
Zvyškom potrite strany torty. Na zdobenie opražte na suchej panvici nad miernym ohňom nasekané lieskové oriešky. Nad vodným kúpeľom si rozpusťte Heru Maslová príchuť, šľahačku, orieškovú arómu a nasekanú horkú čokoládu. Zmes dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť predtým, než ju nalejete na vychladenú tortu. Liekovo-oriešková torta je hotová. Tortu ozdobte opraženými orieškami a servírujte.
- Teplota rúry: 160 °C (teplovzdušná) / 180 °C (plynová, 4. stupeň)
- Mrazenie: vhodné mraziť neozdobené
- Doba prípravy: 40 minút
- Doba pečenia: 30 minút