Hovädzie pečené

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Hovädzie pečené môžete pripraviť ako sviatočné jedlo ale aj ako jedlo vhodné na bežný deň.

Suroviny na hovädzie pečené:

1,5 kg hovädzieho stehna, 50 g cibule, 1/2 l červeného vína, 2 lyžice oleja, 1,5 lyžičky soli, ½ lyžičky mletého bieleho korenia, 1 lyžička drveného tymianu, 1 bobkový list, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l smotany

Postup:

Mäso vložíme do mikroténového vrecka, obložíme ho plátkami cibule a zalejeme vínom. Vytlačíme vzduch a vrecko zviažeme. Marinujeme 6 – 8 hodín.

Do pekáča nalejeme olej, ktorý dobre rozpálime. Mäso vyberieme z vrecka a na oleji ho zo všetkých strán opečieme do zlatohneda. Marinádu počas opekania prilievame po okrajoch pekáča k mäsu, aby sa k nemu dostávala horúca. Pridáme koreniny, prikryjeme a pomaly dusíme. Mäso občas obrátime a ak treba, dolievame odparenú šťavu. Múku vmiešame do smotany, pridáme precedenú šťavu z mäsa a omáčku za stáleho miešania 10 minút povaríme. Dochutíme.

Mohlo by vás zaujímať

Burgundské hovädzie plátky

35 minútSuroviny na Burgundské hovädzie plátky: 600 g hovädzieho zadného, 50 g slaniny, 2 cibule, 1 lyžica oleja, 5 lyžíc červeného vína, 1,5 dcl vývaru, 1… Čítaj ďaľej

Mäso podávame v celku alebo ho nakrájame na tenké plátky a na tanieri prelejeme trochou omáčky. Zvyšnú omáčku podávame osobitne v omáčniku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach