Thajská ostro – kyslá polievka – suroviny:
balíček koreňovej zeleniny, 100g čínskych húb šítake, hlivy ustricovitej alebo iných húb, 1 bobkový list, niekoľko vetvičiek medovky, 3 lyžice suchého cherry alebo iného aromatického vína, 1 l hydinového vývaru, 150 g malých mrkvičiek, 75 g celých sterilizovaných kukuričiek, 50 g zeleného hrášku, 350 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, šťava z 1/2 citróna, pažítka
Postup:
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame, spolu s bobkovým listom, medovkou, sherry a vývarom dáme do hrnca, pridáme ½ l vody a 35 minút varíme na malom ohni. Pridáme kuracie mäso a varíme v polievke 10 minút. Potom mäso vyberieme a nakrájame. Polievku precedíme cez husté sitko, ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme do nej celé mrkvičky, rozpolené kukuričky, hrášok a na miernom ohni povaríme 10 minút. Na záver vložíme nakrájané kuracie mäso a dovaríme. Polievku podávame s posekanou pažítkou, prípadne inými bylinkami