Suroviny na zimné perníčky ( rozpočet asi na 50 ks ):
Na cesto: 1 balenie Perníka Dr.Oetker, 70 g zmäknutého masla alebo margarínu, 4 PL medu, 1 vajce
Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek bielych Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 4 cm)
Postup:
Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba prípravy: asi 20 minút
- Doba pečenia: asi 10 minút na 1 plech
- Vystačí na: asi 50 kusov
Mohlo by vás zaujímať
Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.
Tipy:
Zimné perníčky je možné zdobiť aj farebnými tubičkami na zdobenie alebo zdobiacou tubou bielou. V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne. Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.