Zimné perníčky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na zimné perníčky ( rozpočet asi na 50 ks ):

Na cesto: 1 balenie Perníka Dr.Oetker, 70 g zmäknutého masla alebo margarínu, 4 PL medu, 1 vajce

Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek bielych Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 4 cm)

Zimné perníčky

Postup:

Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 10 minút na 1 plech
  • Vystačí na: asi 50 kusov

Mohlo by vás zaujímať

Perníkové snehuliaky

60 minútEnergia: 312 kcal.Veselé snehuliaky s vôňou Perníkového korenia. Vystačí na: asi 15 kusov Suroviny na perníkové snehuliaky (vystačí na asi 15 kusov): Na cesto: 2 vajcia 140… Čítaj ďaľej

Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.

Tipy:

Zimné perníčky je možné zdobiť aj farebnými tubičkami na zdobenie alebo zdobiacou tubou bielou. V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne. Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach