Máte radi ovocie? To je v poriadku, veď je zdravé! Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, ako ovocie na nás pôsobí a že okrem toho, že nám pripravuje chuťový zážitok, podporuje aj určité funkcie v tele? A že farby ovocia, sa podľa tradičnej čínskej medicíny, viažu k určitým orgánom a takto môžu ovplyvňovať naše zdravie? Veru, veľa toho ešte nevieme – a preto nezaškodí prečítať si o tom viac. Tentoraz si zoberieme na mušku červené!
Červené ovocie a jeho účinky
Možno ste si to už všimli aj na vlastnej koži: Keď ste unavení, vyšťavení, cítite sa oslabení po chorobe, alebo vám skrátka chýba energia, pomáha červené ovocie! Jahody, maliny, čerešne, višne, červené melóny, červené ríbezle a jablká, aj granátové jablká – to je presne to, čo potrebujeme, keď nám chýba sila a energia.
Červené ovocie má farbu krvi a v skutočnosti tiež podporuje obehový systém, pomáha zlepšovať krvný obraz a predchádza srdcovo-cievne ochorenia.
Mohlo by vás zaujímať
Ovocie červenej farby obsahuje lykopény pôsobiace proti kardiovaskulárnym ochoreniam, kyselinu ellagovú, ktorá účinkuje proti nádorovým ochoreniam a má antioxidačné vlastnosti, hesperidín na imunitu a podporu metabolizmu, ako aj kvercetín pôsobiaci proti baktériám a vírusom – čo je v súčasnosti mimoriadne potrebné.
Ako nám červené ovocie pomáha?
Červené ovocie posilňuje srdce a rozťahuje cievy, podporuje trávenie a látkovú výmenu a chráni pred rakovinou prostaty, prsníkov, pľúc, podporuje trávenie aj látkovú výmenu. Všetko teda práve dosť dobrých dôvodov, na to, aby sme si na ňom často pochutnávali!