Červené ovocie – prečo a kedy by sme ho mali jesť?

Máte radi ovocie? To je v poriadku, veď je zdravé! Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, ako ovocie na nás pôsobí a že okrem toho, že nám pripravuje chuťový zážitok, podporuje aj určité funkcie v tele? A že farby ovocia, sa podľa tradičnej čínskej medicíny, viažu k určitým orgánom a takto môžu ovplyvňovať naše zdravie? Veru, veľa toho ešte nevieme – a preto nezaškodí prečítať si o tom viac. Tentoraz si zoberieme na mušku červené!

Červené ovocie a jeho účinky

Možno ste si to už všimli aj na vlastnej koži: Keď ste unavení, vyšťavení, cítite sa oslabení po chorobe, alebo vám skrátka chýba energia, pomáha červené ovocie! Jahody, maliny, čerešne, višne, červené melóny, červené ríbezle a jablká, aj granátové jablká – to je presne to, čo potrebujeme, keď nám chýba sila a energia.

Červené ovocie má farbu krvi a v skutočnosti tiež podporuje obehový systém, pomáha zlepšovať krvný obraz a predchádza srdcovo-cievne ochorenia.

Mohlo by vás zaujímať

Smotanové ovocné kocky

60 minútSuroviny na smotanové ovocné kocky: Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 2 – 3 lyžice kakaa; Plnka: 300 ml pochúťkovej… Čítaj ďaľej

Ovocie červenej farby obsahuje lykopény pôsobiace proti kardiovaskulárnym ochoreniam, kyselinu ellagovú, ktorá účinkuje proti nádorovým ochoreniam a má antioxidačné vlastnosti, hesperidín na imunitu a podporu metabolizmu, ako aj kvercetín pôsobiaci proti baktériám a vírusom – čo je v súčasnosti mimoriadne potrebné.

Ako nám červené ovocie pomáha?

Červené ovocie posilňuje srdce a rozťahuje cievy, podporuje trávenie a látkovú výmenu a chráni pred rakovinou prostaty, prsníkov, pľúc, podporuje trávenie aj látkovú výmenu. Všetko teda práve dosť dobrých dôvodov, na to, aby sme si na ňom často pochutnávali!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach