5 kuchárskych trikov

Niekedy sú to skutočne drobnosti, ktorými môžeme okamžite napraviť kuchársku chybičku, alebo dobrý trik, ktorý vylepší a ozvláštni aj to najbanálnejšie jedlo. Ponúkame 5 skvelých kuchárskych trikov od majstrov kuchárov:

Keď sa žĺtok nepodarí dokonale oddeliť od bielka

Ak vám pri oddeľovaní žĺtka od bielka ostalo trochu žĺtka v bielku, môžete ho ľahko a rýchlo odstrániť rožkom papierového obrúska. Ešte predtým však obrúsok trochu navlhčite vodou, aby sa naň zvyšok žĺtka ľahko prichytil.

kuchárskych trikovAni kúsok syra nazmar!

Chcete nastrúhať syr a bojíte sa neporiadku na kuchynskej linke? Nemusíte – stačí, ak strúhadlo postavíte do väčšieho mikroténového vrecka a až potom začnete strúhať syr. Všetok nastrúhaný syr ostane vo vrecúšku a kuchynská linka ostane čistá.

Netradičná zemiaková kaša

Ak chcete pripraviť chutnú, zaujímavú a netradičnú zemiakovú kašu, uvarte zemiaky a mrkvu v pomere 2: 1 v osolenej vode.  Potom sceďte, potlačte alebo vyšľahajte na kašu, do ktorej môžete pridať aj trochu kyslého mlieka alebo smotany. Na tanieri ozdobte petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Viete, ako pripraviť chrenovú šľahačku?

Chrenová šľahačka je výborná k šunke, k varenému a údenému mäsu, alebo aj k steakom. A ako ju pripraviť, aby chutila skvele? Vyšľahajte 1 téglik šľahačky, pridajte do nej jednu polievkovú lyžicu najemno nastrúhaného chrenu, trochu cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy.

Zeleninové smažienky

Chutnou prílohou k zemiakovej kaši alebo k čerstvému zeleninovému šalátu môžu byť zeleninové smažienky, ktoré si pripravíte tak, že plátky (maximálne 1 cm hrubé) osolíte, okoreníte, obalíte v palacinkovom ceste a upražíte na oleji. Výborne sa na tento účel hodia plátky väčších šampiňónov, rajčín, cukiny, baklažánu, alebo predvareného karfiolu. Ak chcete na smažienky  použiť baklažán, pokrájané a osolené plátky nechajte najprv chvíľu odstáť a „vypotiť“. Potom plátky baklažánu zľahka osušte papierovou utierkou a až potom obaľujte v palacinkovom cestíčku.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach