Ideálna voda na pitie i varenie

Vodárenské spoločnosti dodávajú do našich domácností kvalitnú vodu, ktorá spĺňa prísne normy.  Cesta zo zdroja do pohára však vedie cez vodovodné potrubie, ktoré s pribúdajúcimi rokmi môže uvoľňovať do vody nežiadúce látky. Viacerým ľuďom takisto prekáža pachuť chlóru a v niektorých regiónoch prílišná tvrdosť vody, ktorú môžeme pozorovať napríklad na rýchlovarnej kanvici. Aby sme ochránili nielen domáce spotrebiče pred vodným kameňom, ale aj svoje zdravie, je vhodné vodu doupraviť, a to filtrovaním. Najlepšie je vodu filtrovať na pitie i varenie.

voda na pitie i varenie

Prečo je dobré používať filtrovanú vodu aj na varenie?

voda na pitie i varenieVoda je ingrediencia, ktorá tvorí samotný základ prípravy väčšiny jedál. Vďaka filtrovanej vode sa dokáže uvoľniť plná aróma korenia, byliniek a iných kulinárskych prísad, pričom vynikne chuť a vôňa jedla. Test varenia s filtrovanou a bežnou vodou z vodovodu ukázal veľké rozdiely pri príprave mnohých varených potravín, najmä pri použití veľmi tvrdej vody. Výborným príkladom je varená mrkva alebo hrášok. Rozdiely možno pozorovať vo farbe, chuti, vôni a štruktúre jedla.

Ideálnym systémom na zlepšenie kvality vody je filtračná kanvica. Filtrovaná voda je oproti balenej vode niekoľko stonásobne lacnejšia, vždy čerstvá, jednoducho prístupná. Filtračná kanvica produkujete navyše minimálne množstvo plastového odpadu, pričom filtre sú kompletne recyklovateľné. Takto upravená voda omnoho lepšie chutí, a to nielen ako studený nápoj, ale zvýrazňuje aj chuť a arómu kávy a čaju. Okrem pitia a varenia sa odporúča používať aj do elektrospotrebičov, ktoré poškodzuje vodný kameň.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach