Omáčky k cestovinám

Cestoviny sú mimoriadne vďačné jedlo. Ponúkajú nekonečné možnosti kombinácií tvarov a chutí. Odteraz už nikdy viac cestoviny s kečupom! Rajčinovú, smotanovú alebo syrovú omáčku dokážete navariť, aj keď sa s hrncami a sporákom veľmi nekamarátite. Sú také jednoduché a pritom chutné, že na ne môžete smelo pozvať aj hostí.

Máte radi cestoviny s omáčkami?

Veru, je to dobrota! Tajomstvo úspechu však spočíva v správnej hustote omáčky. Záleží totiž od veľkosti a hrúbky cestovín, aká hustá omáčka sa ku nim hodí.

Omáčky k cestovinám

Zásada znie:

Čím hustejšia omáčka, tým hrubšie a väčšie by mali byť cestoviny, ku ktorým sa podáva. K tenkým špagetám  sa hodia ľahšie a redšie omáčky, k hrubším makarónom zase hustejšie omáčky s mäsom a zeleninou. Treba myslieť aj na to, že z cestovín s väčším a nerovným povrchom omáčka tak rýchlo nestečie.

Mohlo by vás zaujímať

Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou

25 minútSuroviny na Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou: 400 g cestovín penne, 1,2 kg paradajok, 3 lyžice olivového oleja, 6 strúčikov cesnaku,  1 lyžica čerstvého posekaného… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach