Cestoviny sú mimoriadne vďačné jedlo. Ponúkajú nekonečné možnosti kombinácií tvarov a chutí. Odteraz už nikdy viac cestoviny s kečupom! Rajčinovú, smotanovú alebo syrovú omáčku dokážete navariť, aj keď sa s hrncami a sporákom veľmi nekamarátite. Sú také jednoduché a pritom chutné, že na ne môžete smelo pozvať aj hostí.
Máte radi cestoviny s omáčkami?
Veru, je to dobrota! Tajomstvo úspechu však spočíva v správnej hustote omáčky. Záleží totiž od veľkosti a hrúbky cestovín, aká hustá omáčka sa ku nim hodí.
Zásada znie:
Čím hustejšia omáčka, tým hrubšie a väčšie by mali byť cestoviny, ku ktorým sa podáva. K tenkým špagetám sa hodia ľahšie a redšie omáčky, k hrubším makarónom zase hustejšie omáčky s mäsom a zeleninou. Treba myslieť aj na to, že z cestovín s väčším a nerovným povrchom omáčka tak rýchlo nestečie.