Zdobenie – ako urobiť z obyčajného jedla skvost?

Kuchári sa odjakživa snažia o harmóniu chuti, vôni, ale aj vzhľad jedla, ktoré je dôležité. Pohľad na jedlo môžeme vylepšiť dekoráciou čerstvých byliniek, servis, ako sú rôzne mištičky a podložky. Za pomoci rôznych formičiek na vykrajovanie si môžeme pripraviť kvet z chilli, póru, bielej a červenej reďkovky, jabĺk atď..

Zdobenie

Inšpirácia na vyrezávanie do zeleniny a ovocia má tradíciu v Číne, Thajsku a Japonsku. Najjednoduchším variantom je si kúpiť formičky na vykrajovanie v tvare zvieratiek, s ktorými môžete ozdobiť detské šaláty. Napr. vykrojená rybka z mrkvy s ananásom a medom.  Skvelú službu nám preukáže tiež majolenka alebo tatárska omáčka, ktorou môžeme veľmi jednoducho dozdobiť takmer každé jedlo – stačí na hotový pokrm vytlačiť trochu majolenky v tvare, aký nás práve napadne (fantázií sa medze nekladú).

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach