Dnes je utorok, 7. mája 2024, sviatok má Monika

Krémy

Dvojfarebný jahodový želé pohár

Sladký dezert pre zamilovaných Suroviny na dvojfarebný jahodový želé pohár(vystačí na asi 4 porcie): Na dezert: 500 g čerstvých jahôd2 balíčky Tortového želé červeného3 zarovnané PL cukru1 balíček Jahodovej náplne500 ml smotany na šľahanie Na ozdobenie: 250 ml smotany...

Puding na spôsob kokosovej pannacotty

Suroviny na puding na spôsob kokosovej pannacotty (rozpočet je pre 4 osoby): ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g), 100 ml smotany na šľahanie, 100 g horkej čokolády, 1 balíček Pudingu Originál s kokosovou príchuťou,...

Vínová mousse

Vínová mousse - suroviny: 4 plátky želatíny250 ml šľahačky250 ml červeného vína Cabernet Sauvignon z radu Vitis Poézia50 ml ovocného sirupu alebo šťavy (červenej farby, napr. malinový, ríbezľový, z lesných plodov a pod.)2 vajcia3 PL kryštálového cukru Postup: Plátky želatíny...

Krém z papáje

Suroviny na krém z papáje: 750 g papáje, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 ml šľahačky Postup: Papáju vyčistíme a rozmixujeme s cukrom a citrónovou šťavou. Šľahačku vyšľaháme a zľahka premiešame...

Pana cotta s lesným ovocím

Pana cotta s lesným ovocím patrí medzi chutné a ľahké letné dezerty. Pana cotta s lesným ovocím - suroviny: šľahačková smotana 1 l, plátky želatíny 6, cukor 150 g, kvety levandule (je to len na ochutenie)...

Čokoládová pena, citrusové plody a mango s malinovým kapucinom

Čokoládová pena Suroviny - čokoládová pena: čokoládová pena: 60 g horká čokoláda, 250 g smotana 33 %, želatína 1 plátok Postup: Čokoládu a smotanu privedieme do varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne...

Malinový krém s čučoriedkami

Suroviny na malinový krém s čučoriedkami: 20 ovsených vločiek, 150 g bieleho jogurtu, 1 čajová lyžička kryštálového cukru, 1 polievková lyžica šľahačky, 100 g malín (aj mrazených), 1 čajová lyžička malinového džemu, 2 lístky medovky Postup: Ovsené...

Krém s jahodami

Suroviny na krém s jahodami: 500 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 3 žĺtky, 8 jahôd, 12 piškót Postup: V mlieku rozmiešame cukor. Žĺtky vymiešame do biela. K žĺtkom pridáme mlieko. Dobre premiešame. Nad parou potom miešame...

Narodeninový krém s banánmi

Suroviny na narodeninový krém s banánmi: 6 stredne veľkých banánov, 6 polievkových lyžíc marhuľového džemu, 3 žĺtky, 300 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 polievková lyžica Um-u Postup: Žĺtka vymiešame s cukrom dopenista. Opatrne vlejeme...

Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk, kakaová hlina

Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk a kefíru, kakaová hlina, pražené lieskové oriešky Suroviny: Parfé z bielej čokolády: 200 g šľahačky3 pl želatíny5 ks kardamomuštipku soli Krém z pečených jabĺk: 300 g jabĺkškorica100 g hnedého cukru0,2 l...