Dvojfarebný jahodový želé pohár
Sladký dezert pre zamilovaných
Suroviny na dvojfarebný jahodový želé pohár(vystačí na asi 4 porcie):
Na dezert:
500 g čerstvých jahôd2 balíčky Tortového želé červeného3 zarovnané PL cukru1 balíček Jahodovej náplne500 ml smotany na šľahanie
Na ozdobenie:
250 ml smotany...
Puding na spôsob kokosovej pannacotty
Suroviny na puding na spôsob kokosovej pannacotty (rozpočet je pre 4 osoby):
ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g), 100 ml smotany na šľahanie, 100 g horkej čokolády, 1 balíček Pudingu Originál s kokosovou príchuťou,...
Vínová mousse
Vínová mousse - suroviny:
4 plátky želatíny250 ml šľahačky250 ml červeného vína Cabernet Sauvignon z radu Vitis Poézia50 ml ovocného sirupu alebo šťavy (červenej farby, napr. malinový, ríbezľový, z lesných plodov a pod.)2 vajcia3 PL kryštálového cukru
Postup:
Plátky želatíny...
Krém z papáje
Suroviny na krém z papáje:
750 g papáje, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 ml šľahačky
Postup:
Papáju vyčistíme a rozmixujeme s cukrom a citrónovou šťavou. Šľahačku vyšľaháme a zľahka premiešame...
Pana cotta s lesným ovocím
Pana cotta s lesným ovocím patrí medzi chutné a ľahké letné dezerty.
Pana cotta s lesným ovocím - suroviny:
šľahačková smotana 1 l, plátky želatíny 6, cukor 150 g, kvety levandule (je to len na ochutenie)...
Čokoládová pena, citrusové plody a mango s malinovým kapucinom
Čokoládová pena
Suroviny - čokoládová pena:
čokoládová pena: 60 g horká čokoláda, 250 g smotana 33 %, želatína 1 plátok
Postup:
Čokoládu a smotanu privedieme do varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne...
Malinový krém s čučoriedkami
Suroviny na malinový krém s čučoriedkami:
20 ovsených vločiek, 150 g bieleho jogurtu, 1 čajová lyžička kryštálového cukru, 1 polievková lyžica šľahačky, 100 g malín (aj mrazených), 1 čajová lyžička malinového džemu, 2 lístky medovky
Postup:
Ovsené...
Krém s jahodami
Suroviny na krém s jahodami:
500 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 3 žĺtky, 8 jahôd, 12 piškót
Postup:
V mlieku rozmiešame cukor. Žĺtky vymiešame do biela. K žĺtkom pridáme mlieko. Dobre premiešame.
Nad parou potom miešame...
Narodeninový krém s banánmi
Suroviny na narodeninový krém s banánmi:
6 stredne veľkých banánov, 6 polievkových lyžíc marhuľového džemu, 3 žĺtky, 300 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 polievková lyžica Um-u
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom dopenista. Opatrne vlejeme...
Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk, kakaová hlina
Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk a kefíru, kakaová hlina, pražené lieskové oriešky
Suroviny:
Parfé z bielej čokolády:
200 g šľahačky3 pl želatíny5 ks kardamomuštipku soli
Krém z pečených jabĺk:
300 g jabĺkškorica100 g hnedého cukru0,2 l...