Čokoládová pena, citrusové plody a mango s malinovým kapucinom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Čokoládová pena

Suroviny – čokoládová pena:

čokoládová pena: 60 g horká čokoláda, 250 g smotana 33 %, želatína 1 plátok

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Čokoládu a smotanu privedieme do varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne rozmiešame. Nalejeme do šľahačkovej fľaše a necháme vychladnúť. Po vychladení pustíme do fľaše šľahačkové bombičky (až 3ks) až kým z fľaše nepôjde pena.

Citrusové plody a mango

Suroviny na citrusové plody a mango:

Textúra z citrusových plodov: 200 ml šťava z citrusu 200 ml, 3 g Agar, 60 g Mango

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Šťavu a agara privedieme pomaly do varu a vylejeme do formičiek s kúskami manga

Mohlo by vás zaujímať

Krém s jahodami

20 minútSuroviny na krém s jahodami: 500 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 3 žĺtky, 8 jahôd, 12 piškót Postup: V mlieku rozmiešame cukor. Žĺtky vymiešame… Čítaj ďaľej

Malinové kapučíno

Malinové kapucino: 120 g mrazené maliny, 50 g cukor, 50 g bielky, sušienky

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Z polovice cukru a 50g vody si urobíme sirup a vychladený nalejeme na rozmrazené maliny. Z bielka vyšľaháme sneh a keď je tuhý, prisypeme druhú polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. Malinový kompót nalejeme do pohára, na vrch dáme cukrový sneh a opálime opaľovačom na créme brule. Posypeme sušienkami.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach