Čokoládová pena
Suroviny – čokoládová pena:
čokoládová pena: 60 g horká čokoláda, 250 g smotana 33 %, želatína 1 plátok
Postup:
Čokoládu a smotanu privedieme do varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne rozmiešame. Nalejeme do šľahačkovej fľaše a necháme vychladnúť. Po vychladení pustíme do fľaše šľahačkové bombičky (až 3ks) až kým z fľaše nepôjde pena.
Citrusové plody a mango
Suroviny na citrusové plody a mango:
Textúra z citrusových plodov: 200 ml šťava z citrusu 200 ml, 3 g Agar, 60 g Mango
Postup:
Šťavu a agara privedieme pomaly do varu a vylejeme do formičiek s kúskami manga
Mohlo by vás zaujímať
Malinové kapučíno
Malinové kapucino: 120 g mrazené maliny, 50 g cukor, 50 g bielky, sušienky
Postup:
Z polovice cukru a 50g vody si urobíme sirup a vychladený nalejeme na rozmrazené maliny. Z bielka vyšľaháme sneh a keď je tuhý, prisypeme druhú polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. Malinový kompót nalejeme do pohára, na vrch dáme cukrový sneh a opálime opaľovačom na créme brule. Posypeme sušienkami.